EL REPTE
COM PODEM CONNECTAR, RECONÈIXER I FER VISIBLES
ELS APRENENTATGES QUE ELS INFANTS FAN MÉS ENLLÀ
DE L'ESCOLA?
Busquem 10 ajuntaments, entitats, escoles o altres agents educatius de Catalunya que vulguin impulsar un pilot del Passaport Edunauta al seu territori o municipi entre maig de 2020 i juliol de 2021.
Nenes i nens aprenen més enllà de l’escola en molts espais i temps diversos: jugant a les places, gaudint d’una obra de teatre, participant en un casal d’estiu, construint i enlairant un estel, escoltant una actuació musical... Però poques vegades donem valor a aquests aprenentatges o posem a l’abast de tots els infants l’accés a aquestes experiències educatives.


Però... com fer-ho?
AMB EL PASSAPORT EDUNAUTA ÉS POSSIBLE!
El Passaport Edunauta és un projecte d’ampliació d’oportunitats educatives i d’acreditació dels aprenentatges fora escola per a infants de 3 a 12 anys, que catalitza i connecta tota la potència educativa d’un territori.
És una metodologia innovadora que:
  • Reconeix els aprenentatges fora escola dels infants
  • Connecta oportunitats educatives
  • Involucra a tot el teixit comunitari
  • Reforça l’equitat
COM FUNCIONA? NECESSITA 4 ELEMENTS
EL PASSAPORT EDUNAUTA
Una eina divertida i personalitzada on l’infant pot reflectir tot el que aprèn explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn.
LA XARXA DE DESTINACIONS D’APRENENTATGE
Un conjunt d’espais i agents molt diversos que ofereixen activitats d’aprenentatge als infants de la seva comunitat (biblioteques, entitats, escoles, museus, centres cívics, parcs, teatres...). Els infants viatgen per aquesta xarxa, viuen experiències d’aprenentatge vibrants i sumen segells al seu passaport que acrediten allò que han après.
UN CATÀLEG D’EXPERIÈNCIES
Que conté tota l’oferta d’activitats d’aprenentatge locals que ofereixen les destinacions i que participen del passaport.
LA FESTA DE GRADUACIÓ
Que tanca l’edició del passaport i on se celebra amb tota la comunitat el potencial d’aprenentatge dels infants edunautes!
Cerquem 10 territoris que vulguin impulsar un pilot del Passaport Edunauta de cara al curs 2020/2021. Seràs tu?
Si ets un ajuntament, una escola (o grup d’escoles), una entitat socioeducativa o un altre agent comunitari i creus que amb l’impuls col·lectiu de tot un territori es poden fer arribar més oportunitats educatives als infants, aquest és el teu projecte. T’interessa?
APUNTA’T AL PASSAPORT EDUNAUTA, UNA CRIDA A TERRITORIS QUE CONNECTEN OPORTUNITATS!
BASES
A les Bases de la crida trobaràs tota la informació necessària per participar del projecte i ser un dels 10 impulsors seleccionats pel pilot: què és el Passaport Edunauta, quins agents poden presentar-se a la crida, quins seran els criteris de selecció per triar als 10 impulsors, quins espais d’acompanyament i quin tipus de suport rebran els territoris seleccionats, quin serà el calendari del projecte i molts d’altres detalls.
INSCRIPCIÓ
Llegeix-les amb atenció i un cop t’hagis decidit a participar omple i envia’ns el formulari d’inscripció.
Ep! Tens temps fins 25 de maig.
També posem al teu abast el formulari en format word per si vols treballar-lo abans d’omplir-lo en línia.

D'entre totes les candidatures rebudes un comitè seleccionarà els 10 territoris pilot als qui acompanyarem intensivament en el desenvolupament d’un passaport propi. La decisió es comunicarà als sol·licitants no més tard del 30 de maig de 2020.
QUI SOM
La crida Passaport Edunauta, territoris que connecten oportunitats, està impulsada per la Fundació Jaume Bofill, entitat referent en la lluita contra les desigualtats socials a Catalunya a través de l’educació, i per la Cooperativa +Educació, entitat pionera en el desenvolupament de passaports d’aprenentatge fora escola per infants, amb el projecte de La Universitat del Temps Lliure.
No estareu sols, us volem acompanyar en aquesta aventura! Som-hi!
CONTACTE
Teniu dubtes? És normal!
Poseu-vos en contacte amb l’Oriol Roca,
responsable de la Crida, al telèfon  623.221.299 
(trucades i WhatsApp) o per correu electrònic a hola@passaportedunauta.cat i els resoldrem.
FAQ
ORGANITZA
Creiem que el coneixement s’ha de compartir. Per això fem servir una llicència Creative Commons, llevat que en algun material indiquem el contrari. Us animem a copiar, redistribuir, remesclar o transformar i crear a partir del material per a qualsevol finalitat els continguts propis d’aquest web, fins i tot amb una finalitat comercial, i només us demanem que en reconegueu l’autoria de la creació original.
Utilitzem cookies per oferir a les nostres visites una experiència transparent i còmoda a l'hora de navegar per la nostra web. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Pots canviar la configuració i obtenir més informació.